Green Woodwork
- Arbejdet med frisk træ


Green Woodwork er et traditionelt håndværk, hvor man bruger frisk fældet træ. Stadig vådt og blødt, nemt at save, forme og bøje. Lidt på samme måde som når keramikeren arbejder med det bløde ler.

Mange af de teknikker der anvendes i Green Woodwork har været anvendt i århundreder, længe før moderne elektrisk maskineri overtog produktionen af møbler m.m. så Green Woodwork er grøn også fra et miljørigtigt synspunkt.

Green Woodwork teknikkens popularitet nåede sit højeste i det 19nde århundredes England. Navere rejste rundt og lavede stole og borde, hvor benene var smukt forarbejdet. Snittebænk og drejebænk tillige med båndkniv og kløvejern blev naverens vigtigste redskaber. Alt sammen drevet kun ved hjælp af hånden og foden.
Træ krymper og bliver hårdt når det tørrer. Frisk træ er meget bøjeligt og smidigt. Denne viden bruges i Green Woodwork, så man undgår lim, søm og skruer, når man for eksempel laver en stol, rive eller skammel.

Det er er en perfekt aktivitet for alle aldre da træet er let at bearbejde og det er en sikker måde at arbejde i træ på. Ved hjælp af enkelt værktøj og en træstamme, vil du have noget du selv har produceret, at tage med dig hjem.